Startershypotheek

Eén van de mijlpalen in je leven: je eerste huis kopen. Funda afstruinen naar een goedkope kluswoning of kiezen voor een droomhuis waar je direct in kunt trekken. Leuk, maar ook spannend. Want tegelijkertijd met de grootste aankoop in je leven, sluit je een grote lening af. We vertellen je alles over jouw eerste hypotheek.

Kopen of huren
Waarschijnlijk heb je de beslissing om een huis te kopen al genomen. Maar mogelijk twijfel je nog of huren wellicht een betere optie is.

 De voor - en nadelen van kopen of huren

Verantwoord lenen
Je wilt uiteraard dat je maximale hypotheek verantwoord is. Je komt immers niet graag in de problemen als jouw persoonlijke situatie verandert. Maar écht te veel lenen, gebeurt niet zo snel. 

 Kom alles te weten over een maximaal verantwoorde hypotheek

Handige berekeningen
Als je wilt weten of dat leuke huis of appartement tot de mogelijkheden behoort, dan helpen we je met het maken van een berekening. Die berekeningen geven je een indicatie van jouw mogelijkheden. 

 Neem contact met ons op

Bereken direct:

 Wat kan ik maximaal lenen? Wat wordt mijn maandlast? Kan ik dat huis kopen?

Welke hypotheek kies je?
Wil je in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek, dan is het verplicht om in 30 jaar tijd je hypotheek af te lossen. Je kunt kiezen uit twee verschillende hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Ook zijn er nog diverse andere hypotheekvormen. 

 Lees meer over alle hypotheekvormen

Hypotheekvoordelen voor starters
Als starter kom je in aanmerking voor een aantal interessante voordelen: bijvoorbeeld de Starterslening. Dit is drie jaar gratis geld. Een ander voordeel is Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een hypotheek met NHG kent een lagere rente, maar wel aanvullende voorwaarden.

Meer weten over de startershypotheek, de starterslening of NHG?

 Maak een afspraak.

Familiehypotheek
De familiehypotheek is een verzamelnaam voor hypotheken waarbij je familie jou te hulp schiet. Wellicht kunnen jouw ouders je een deel van de koopsom van een huis lenen, schenken of een combinatie van die twee. Via een leen- en schenkconstructie kun jij een mooie aanvulling op je lening krijgen en je ouders een mooie rente op hun spaargeld. 

Benieuwd hoe de familiehypotheek werkt? Informeer naar de mogelijkheden via onderstaand formulier.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

NOVES Hypotheken maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie